Апелативният съд остави в ареста турчин за трафик на хероин за 3 млн. лв.

Оставиха в ареста наркотрафикант от хасово

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Хасковския  окръжен съд  и остави в ареста Наим Салаам, турски гражданин, живущ в Кралство Белгия. Салаам е обвинен за контрабанда на близо 34 кг. хероин на стойност 3 млн. лв., извършена в съучастие с друг турски гражданин.

Според разказа на Салаам пред съда, самият той употребява наркотици от 25 години. Покрай наркозависимостта си задлъжнял с 15 000 евро, заради това постъпил крайно, като се захванал с трафик. Според плана му, приятелят му Тургут Дуран, който също живеел в Белгия, трябвало да пренесе наркотика от Турция.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо него.

Салаам е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Подобни статии

Top