Апелативният съд: Отело от М. Крушево зад решетките за 12 години и 8 месеца

58-годишният Юмер Юмер, който застреля от ревност 43-годишната си съпруга Сейдегюл с българско име Роза, остава в затвора за 12 години и 8 месеца. Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата му, наложена от окръжните магистрати през януари, която Отелото от хисарското село Мало Крушево обжалва преди малко повече от месец.

Решението на апелативния съд подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Припомняме, че Юмер застреля жена си с ловна пушка в землището на хисарското село Мало Крушево през април миналата година. Двамата имали дългогодишен брак и двама синове. Мъжът болезнено ревнувал съпругата си и я подозирал в изневери.

От 2013 г. двамата работели като овчари в село Мало Крушево при фермера Васил Илиев. Юмер се съмнявал, че жена му имала връзка с мъж от стопанството. В началото на 2015 г. двамата се разделили – съпругата се прибрала в родното си място в Силистренско, а Юмер заминал за пазарджишкото село Цар Асен. Месец по-късно той се обадил на Сейдегюл и поискал тя да се върне при него. Казал й, че в противен случай ще се обеси, защото бил изпаднал в депресия. Мъжът се депресирал, тъй като двамата му сина претърпели катастрофи наскоро и едва се отървали, обясни той в съдебната зала. Затова бил на хапчета и не разсъждавал трезво.  58-годишният мъж дори приготвил въже в обора, за да се беси, но единият от синовете му го видял и му попречил да го направи.

Юмер често се обаждал в стопанството в Мало Крушево, за да разбере дали Сейдегюл се е върнала. В началото на април 2015 г. той разбрал, че тя отново е започнала работа при Васил Илиев.

На 15 април ревнивецът взел ловната си пушка, запасил се с патрони за едър дивеч и наел шофьор да го закара до Мало Крушево. Той подозирал съпругата си в изневяра, тъй като тя му казала, че ще иде да види майката на Васил във фермата, но вместо това малокрушевския Отело ги заварил заедно.

Юмер видял как жена му целунала фермера в обора. Промъкнал се през храстите, съборил я на земята и започнал да я рита. Васил подал сигнал на тел. 112 и се опитал да се намеси и да я защити, но разбеснелият се мъж го заплашил с насочена пушка. След това се прицелил в корема на съпругата си и стрелял. Тя паднала на земята, а той я прострелял втори път в гърдите. Сейдегюл починала на място от огнестрелните рани.

От мъка ревнивецът направил опит да се самоубие, причинил си две тежки наранявания и бил изпратен за лечение в болница.

Тъй като делото на първа инстанция бе разгледано по съкратената процедура, постановената 19-годишна присъда за ревнивия съпруг бе редуцирана до 12 години и 8 месеца при първоначален строг режим.

Подобни статии

Top