Апелативният съд решава дали да съдят пак Боскос

Гръцкият студент Христос Боскос, който помете ученичка на спирката на кръстовището преди моста на Герджика, застава отново днес на подсъдимата скамейка. Апелативният съд в Пловдив ще решава дали делото срещу него и другият шофьор, участвал в катастрофата – Васил Калев, да бъде възобновено. До това се стигна, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска рестарт на процеса.

В мотивите си Цацаров сочи, че има съществени нарушения на материалния закон и неправилно е наложено само административно наказание на двамата подсъдими, тъй като не са възстановени имуществени вреди в размер на 12 569 лева на пострадалата.

Припомняме, че след делото срещу тях, Боскос и Калев се отърваха с глоби от 5000 и 2500 лева за катастрофата, станала на 19 май 2014 г. При нея бяха потрошени краката на 15-годишната тогава Катерина Матеева от езикова гимназия „Иван Вазов“ в града, която чакала рейс преди моста на Герджика. Боскос минал на червено с 98 км/ч, а в това време Васил Калев правел ляв завой. Гъркът ударил първо неговия автомобил, а после се врязал в спирката, където била Катерина.

След инцидента момичето претърпя няколко операции и все още не може да се оправи от травмите.

Подобни статии

Top