Апелативният съд решава за ареста на кандидат-милионерката Ройдова

Пловдивският Апелативен съд ще гледа днес жалбата на 66-годишната Иванка Ройдова от Брани поле, която замисляла да отвлече и убие общо шест свои роднини – брат си и семейството му, сред които и две деца – на 8 и 16 години. Срещу кандидат-милионерката са повдигнати две обвинения за приготовление към отвличане с користна цел на брат си Стойчо, като е намерила съучастник-извършител – служител под прикрие и е създала условия за извършване на намисленото престъпление преди да е започнало неговото изпълнение. Иванка е обвинена и в приготовленеи към убийство на брат си  и неговите близки родственици.

Припомняме, че целта на отвличането е била братът на Ройдова да бъде принуден да подпише предварително изготвен договор, с който да й прехвърли правата си върху фондове в САЩ, наследство от техния баща. За да бъде сигурна, че ще придобие всички средства, надхвърлящи 4,5 млн. долара, тя е поръчала убийството му и това на негови наследници.

До момента с категоричност не е установено предположението на  Иванка Ройдова, дали нейният брат и синът му са единствените наследници на покойния им баща, или са посочени други лица, включително и обвиняемата. Пред DCNEWS обаче прокурорът по делото Иван Спиров потвърди, че името на Недялка Бързакова фигурира в папките и в документацията за наследството като изпълнител на завещанието на починалия Георги Ройдов.

Повече по темата вижте ТУК, ТУК, ТУК , ТУК и ТУК!

Подобни статии

Top