Апелативният съд решава за мерките на митничар и контрабандисти на цигари

Dimityr Kova4ev mitni4ar

Пловдивският апелативен съд ще се произнесе днес по жалбата на старши техническият инспектор в Митница Свиленград Димитър Ковачев. Той бе оставен в ареста в събота от Окръжния съд в Пловдив заради това, че по време на смяната му през митницата са преминали 6 ТИР-а с контрабандна стока, четири от които още са в неизвестност, а два бяха задържани с цигари без бандерол за близо 16 милиона лева. Срещу Ковачев е повдигнато обвинение за престъпление по служба.

Инспекторът бил на смяна на митническия пункт на ГКПП „Капитан Андреево“ в нощта на 28 срещу 29 март, тъй като бил помолен по телефона от началник смяната на пункта Красимир Добрев, да поеме смяната му. Като изпълняващ длъжността началник смяна той разпоредил на другите 20 митничари в смяната да оставят митницата без контрол за времето от 6.00 до 7.30 часа. През това време през пункта преминали общо 6 камиона със стока.

Митничарите в смяната, ръководена от Димитър Ковачев свидетелствали срещу него, се разбра в събота в съдебната зала.

Съдът ще разгледа също жалбите на турския тираджия, склададжиите и мъжете, екскортирали задържания на „Брезовско шосе“ в Пловдив турски ТИР, пълен с контрабандни цигари за близо 8 млн.лв. Техните мерки бяха постановени от окръжните магистрати два дни по-рано от тази на митничаря.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top