АПИ: Пътищата в страната проходими при зимни условия

magistrala sniaggg (16)

Пътищата в Пловдивска област са почистени, обработени и проходими при зимни условия. Това съобщи за „Фокус“ дежурният в Областно пътно управление (ОПУ) в Пловдив. Няма регистрирани пътни инциденти през изминалата нощ.

Слаб сняг вали на някои места в областта. Ограничено е движението на всички моторни превозни средства през Троянски проход заради снегонавявания.

От пресцентъра на АПИ съобщиха, че се очаква до края на деня да отпаднат всички ограничения.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Слаб сняг все още вали в Северна и Североизточна България, като снежната покривка е между 5 и 25 см. Няма ограничения по автомагистралите с изключение на АМ „Хемус“ в участъка Варна-Белокопитово, където все още остава ограничено движението на МПС над 12 тона.

На Котленския проход остава в сила ограничението за движение на МПС над 10 тона, а през проходите „Превала“, „Печинско“ и „Рожен“ товарните автомобли трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. Поетапно е започнало възстановяването на движението по пътя Варна-Шумен-Русе за тежкотоварни автомобили, като участъкът се регулира от полицията.

Над 1 400 снегопочистващи машини работят на терен в страната, в Пловдивска област са 45. Получени са множество сигнали в ситуационния център на АПИ и телефон 112, които са своевременно обработени.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top