АПИ: Шофьорите да тръгват на път подготвени, в Пловдив пак заваля

magistrala sniaggg (8)

Шофьорите да предприемат пътуване само с автомобили, подготвени за зимни условия. Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код за потенциално опасно време в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Благоевград. Там в ранните часове на утрешния ден се очакват ледени валежи и условия за поледици.

Междувременно преди минути в Пловдив отново заваля сняг. Според прогнозите снеговалежът се очаква да продължи до 02.00 часа след полунощ.

АПИ апелира шофьорите да предвидят повече време за път и да не предприемат пътуване в районите с жълт код, ако това не е наложително. При възникване на предпоставки за поледици ще се спира изцяло движението до тяхното отстраняване. Ще се извършва превантивна обработка на пътните участъци за да се избегнат предпоставките за възникване на сериозни пътни инциденти.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top