Арабски хиджаби с дантели и рози показа италианска модна къща (СНИМКИ)

Арабски хиджаби, целите  в дантели и рози показа италианска модна къща. Тази седмица дизайнерите демонстрираха невероятно красива и изключително смела колекция, отчитайки случващото се в мюсюлманските страни днес.

Това са мюсюлмански тоалети – хиджаби и абаи в шармантна стилистика. Моделиерите са успели да създадат хармоничен баланс между скромността, към която апелира мюсюлманската носия и ярката индивидуалност, добавяйки към черния цвят цветни мотиви, изящни дантели и дори щампи с лимони.

Сегашната мода задава тонът в обществото, а не реагира пост фактум на измененията във възгледите. Затова и италианската модна къща е решила да стане първата от водещите модни къщи, която да наруши мюсюлманските традиции.

2015 година беше сложна за Европа и огромно количество бежанци от мюсюлманските страни предизвикаха множество спорове както в политическия свят, така и в пресата, а също и сред обикновените хора.  Но каквито и мнения да има, фактът си е факт: в момента в Европа мюсюлманите са повече отпреди и с това трябва да се съобразяваме.

Италианските дизайнери са предложили свой начин да се намери точката на пресичане и да не се стига до конфликти. Вместо да заставят мюсюлманските жени да свалят абаите, моделиерите предлагат компромис – да подчертаят изящността и красотата на арабските жени, оставяйки на одеждите да скрият фигурата им, но добавяйки към нея ярки детайли и стилни модели, за да придадат на жената индивидуалността, характерна за западната култура.

В основата на Abaya Collection лежат неутралните черни и бежово-пясъчни тонове, но детайлите (чанти, дантели, очила, забрадки и щампи) контрастират с основните одежди и представляват съставна част от основната пролетна колекция на модната компания за 2016-та година.

Източник: kulturologia.ru

Подобни статии

Top