Арестуван е ходжата Реджеп Коджаманов от „Столипиново“

Акция на ДАНС в Столипиново

Десетки жители на Столипиново бяха задържани в Пловдив при мащабна специализирана операция на ДАНС и Главна прокуратура тази сутрин. Операцията е проведена в рамките на образувано досъдебно производство по текстове от Наказателния кодекс, засягащи проповядване на антидемократична идеология и война.

В Столипиново акцията е стартирала около 7 часа тази сутрин и е приключила докъм 9:00. Според хората над 50 души жандармерия и агенти на ДАНС са влезли в квартала и са започнали да претърсват къщите.

При обиските са били изнесени издания на Корана. Репортер на DCNEWS видя, че около училище “Найден Геров” в квартала обстановката е напрегната. В една от улиците е бил задържан ходжата Реджеб Коджаманов. Семейството му обаче отказа да излезе от къщата. Хората се събираха на групички, а жените коментираха, че човекът нищо не е направил, само е по-учен и затова са го задържали. Той ходеше на църква и ни учеше на Коран, ходжа беше, разказа една от ромките.

Освен от улица “Калина”, претърсвания и арести са били извършени още на ул. „Батак“, около „Крайна“ и „Крайречна“. След това задържаните – около стотина души – са били откарани в различни полицейски управления в Пловдив за разпити. От полицията съобщиха, че акцията е изцяло на ДАНС и местните служители на реда само са я подпомагали.

Подобни статии

Един коментар

  1. Kettty Dimitrova написа:

    Много добре,трябва по честичко да се правят.

Top