Арестуваха двама за грабежи в Пловдив

Кражби в Пловдив

Двама извършители на грабежи в Пловдив са били разкрити след предприети бързи полицейски действия. Служители от Четвърто РУ започнали работа по три сигнала за посегателства над пловдивчани в централната част на града. Според първоначалната информация, в неделя, на бул. “Шести септември”, и в понеделник, на ул. “Съборна” и площад “Съборище”, от потърпевшите чрез издърпване били отнети мобилни телефони.

При проведени съвместни оперативни и издирвателни действия с колегите им от Шесто РУ, разследващите установили и задържали за 24 часа автора – М.М. /18 г./ от града, криминално проявен и осъждан. Срещу него са образувани досъдебни производства, уведомена е прокуратурата.

Междувременно друг познайник на органите на реда – Т.Б. /42 г./ от Пловдив, е уличен за подобно престъпление. Мъжът бил заловен от криминалисти във Второ РУ, провели разследване по получено съобщение в понеделник.

Млада жена разказала, че около 23.30 часа на ул. “Младежка” била пресрещната от непознат, който я заплашил и взел чантата й с лични документи и вещи, портфейл и два мобилни телефона. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, Т.Б. е приведен в ареста за 72 часа.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top