Арестуваха двама професори в УХТ

Двама професори от Университета по хранителни технологии в Пловдив са били арестувани на 15 май по подозрение за взети подкупи от студенти, които искали по-високи оценки. Това потвърди за DCNEWS проф. Йорданка Алексиева – зам.-ректор на УХТ. „За съжаление е вярно, но не знам подробности, тъй като подготвяме голям форум за храните в университета днес“, коментира проф. Алексиева.

Тя обаче потвърди, че задържаните преподаватели са от Техническия факултет на висшето учебно заведение. Единият от тях е проф. д-р инж. Симеон Василев, който е ръководител катедра „Техническа механика и машинознание“. Той е и председател на Съюза на учените в Пловдив. Вторият професор е д-р инж. Николай Банков, който е ръководител катедра „Електротехника и електроника“.

Арестите са станали след репортаж на предаването „Господари на ефира“. Оттам са получили сигнал от студенти, че двамата преподаватели са искали подкупи, за да им пишат по-високи оценки. Те са обвинени в корупция. Двамата искали от свои студенти пари, за да им пишат по-висока оценка. След съвместна акция на „Господарите”, Икономическа полиция и Окръжна прокуратура-Пловдив, преподавателите са задържани.

От прокуратурата съобщиха, че ще информират по-подробно за акцията днес следобед.

 

Подобни статии

Top