Арестуваха жената на полицая, заподозрян за двойното убийство в Пловдив

Съпругата на полицая Венцислав Караджов – Каля е задържана за 24 часа в ареста на Второ РУ. Това съобщи за DCNEWS адвокатката на семейството Зоя Тошкова.

Според юристката Каля била извикана днес в 13.30 часа. От полицията й казали, че отново ще претърсват дома й в Пловдив, както и вилата в с. Дедево.  Младата жена написала само sms на адвокатката си, че я арестуват по закона за МВР. Нито срещу нея, нито срещу съпруга й обаче все още не е повдигнато каквото и да е обвинение, посочи Тошкова.

По думите на адвокатката в документите за задържане пишело, че има данни за извършено престъпление по чл. 115 от НК. Текстът е за умишлено убийство, показва справка в Кодекса.

Караджова е във Второ РУ, тъй като там ще бъдат ползвани арестните помещения, уточни Тошкова. Продължават разпитите на майка й и 15-годишният син на семейство Караджови – Алекс. Те са разпитвани за подробности около смъртта на Божурка Божурка и Цветан Караджови.

Припомняме, че родителите на полицая от Икономическа полиция Венцислав Караджов бяха открити застреляни в двора на дома си на 17 май следобед. Повече вижте ТУК и ТУК!

Единственият заподозрян за убийството им е синът заради спор за имоти.

Вчера адвокат Тошкова и Каля Караджова дадоха обстойна пресконференция, на която се оплакаха от психически и физически тормоз от страна на полицията. Повече вижте ТУКТУК и ТУК!

Подобни статии

Top