Арестуваха Кирил Рашков! Разследват го за наркотици

Кирил Рашков с обвинение за контрабанда на живак, остава в ареста

Кирил Рашков бе арестуван днес в късния следобед за съпричастност по досъдебно производство за наркотици, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Рашков е задържан за 24 часа при съвместна акция на ДАНС и Окръжна прокуратура около 18:00 ч. в хотела му в близост до църквата „Св. Петка“. По време на ареста на Цар Киро е била оказана медицинска помощ от екип на Бърза помощ, след като е съобщил, че има здравословен проблем.

От прокуратурата съобщиха, че по досъдебното производство във вторник са задържани още трима души, единият от които криминално проявен. Те са от Пловдив и Асеновград. Срещу тях има повдигнати обвинения за държане и разпространение на наркотици, както и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

При извършените от вторник досега обиски са иззети 2 килограма и 700 грама амфетамин и консумативи за производството му, а също пистолети и патрони за тях.

Спрямо задържаните  прокуратурата е постановила 72-часова мярка „Задържане под стража“. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“.

В момента ДАНС и полицията продължават процесуално-следствените действия – разпити, претърсвания и изземвания. Предстои да бъде установено каква е връзката на Рашков с другите трима задържани. Утре ще се изясни и дали срещу него ще бъде повдигнато обвинение и по какъв текст от Наказателния кодекс /НК/.

Окръжният прокурор Румен Попов отрече между Цар Киро и тримата арестувани да има роднинска връзка. Няма и данни производството на наркотици да е извършвано в хотела на Рашков в центъра на Пловдив.

Ще се изяснява и дали става дума за организирана престъпна група. Ако такова обвинение бъде повдигнато, случаят ще бъде предаден на Специализираната прокуратура в София.

 

Подобни статии

Top