Арестуваха полицейските началници на Асеновград и Първомай, подозират корупция (ОБОБЩЕНИЕ)

4`

Началниците на полицейските управления в Асеновград и Първомай Димчо Темелков и Васил Налбантов бяха арестувани тази сутрин за 24 часа, потвърдиха от пловдивската прокуратура. Арестите са извършени под ръководството на служители от отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР. Срещу двамата полицейски началници са образувани две отделни досъдебни производства, като се разследва евентуален корупционен мотив.

Междувременно в Асеновград бяха извършени и други арести, продължават и разпитите на служители в районното управление.

Новината за ареста на полицейския началник Димчо Темелков разбуни Асеновград. Наш екип видя, че пред полицейското управление има софийски служебни автомобили и служители на отдел „Вътрешна сигурност“. Те обаче отказаха коментар пред репортер на DCNEWS.

Докато екипът ни чакаше пред полицейското управление, от Пловдив пристигнаха полицейски спецчасти и влязоха в сградата. На място дойде и екип на Бърза помощ. Впоследствие спецполицаите изведоха цивилен полицейски служител, който бе отведен в болница за оказване на медицинска помощ.

Въпреки опитите ни да получим някаква актуална информация за ареста на Димчо Темелков, началник на полицията в Асеновград, нашият репортер бе изгонен от сградата на полицейското управление от зам.-началника Деян Трачев.

До този момент от Областната дирекция на МВР в Пловдив отказват всякаква информация по случая. От пресцентъра на Апелативната прокуратура обаче информираха, че Окръжна прокуратура-Пловдив ръководи специализираната операция на територията на Първомай и Асеновград.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи, че причина за арестите са драстични нарушения в поведението и в начина, по който се осъществяват функциите. Според нея предприетите действия не са случайни и са плод на ясна и сериозна позиция на вътрешното ведомство спрямо негови несъвестни служители.

По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието, като се разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си. Очаква се подробности за операцията да бъдат изнесени официално утре.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top