Арестуваха циганина, който си размаха члена на Богоявление

Арестуваха циганина, който си размаха члена в Първомай

Първомайският циганин, който вчера си свали гащите и демонстративно си размаха мъжкото достойнство по време на ритуала за Богоявление, е арестуван. 24-годишният Я. Н. е задържан за 24 часа в РУ-Първомай заради нарушение на обществения ред с неприлично поведение.

За случая е уведомена прокуратурата и срещу мъжа, който е с криминални прояви и осъждан, е започнато бързо полицейско производство.

Поведението на младия мъж скандализира обществеността и предизвика множество коментари в социалните мрежи.  До грозната сцена се стигнало след като възникнал спор, кой е хванал пръв кръста по време на ритуала в Първомай на площада.

Шествието за празника започна нормално, но завърши с непристойни сцени, счупен кръст, бой и расови обиди, съобщи parvomai.net. След задължителната литургия шествието с иконите пое към фонтана пред пощата. Там събралото се множество търпеливо изслуша службата за освещаването на водата. Грозните сцени се разиграха веднага след като отец Станимир хвърли кръста. 9 млади мъже се хвърлиха в битка на живот и смърт.

В мелето не стана ясно кой пръв е стигнал до кръста, но три момчета го издигнаха над главите си – Манол Георгиев, Христоз Христозов и Мирослав Митрев. На друго мнение обаче беше мургавата част от публиката, според която ромът Георги пръв е хванал кръста.

В подкрепа на това твърдение един от неговите приятели извади „обрязан аргумент“, от което публиката онемя. Стигна се до намеса на полицията, а отец Станимир примирено призна, че Георги е бил пръв, информира parvomai.net.

След благословията му беше дадена и наградата от 200 лв. В разигралите се грозни сцени пострада и кръстът, който излезе от водата с пречупено рамо.

Празникът разочарова присъстващите, а това даде повод на отците да заявят, че следващата година ще скачат само момчета, които носят кръщелното си свидетелство.

Подобни статии

Top