Арест за зам.-кмета на Съединение, присвоил 15 хил.лв. - DC news

Арест за зам.-кмета на Съединение, присвоил 15 хил.лв.

Арестуваха за.-кмета на Съединение

Зам.-кметът на Съединение Георги Трендафилов е задържан за 24 часа от Икономическа полиция. Срещу него е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на 15 хиляди лева от общинския бюджет. Парите са били предназначени за празника на гр. Съединение през 2013-та и 2014-та година. До 8 години затвор и конфискация на част от имуществото му грозят вицекмета, ако вината му бъде доказана, съобщиха от Окръжната прокуратура. Трендафилов може да бъде лишен и от право да заема определена държавна или обществена длъжност.

Наблюдаващият случая прокурор е постановил 72-часова прокурорска мярка за задържане. Делото е изпратено по компетентност на Районна прокуратура – Пловдив. Разследването продължава.

Междувременно кметът на община Съединение Георги Руменов разпространи позиция до медиите, в която се казва:

„Във връзка с появилата се информация за задържане на заместник-кмета на Община Съединение Георги Трендафилов потвърждавам, че се извърши такава проверка от Икономическа полиция, но нямам информация за нарушението. По думите на полицаите, научих, че става въпрос за плащане за някакво озвучаване. Всичко, което поискаха разследващите, беше предоставено на Икономическа полиция. Към мен не са задавани конкретни въпроси. Мога да дам конкретна информация, когато имам информация по случая. Разпитани са били и други общински служители във връзка със случая, като същите са предоставили всички изискуеми документи.”

Подобни статии

Top