Архиерейският на Асеновград няма да се откаже от званието „Почетен гражданин”

Отец Йордан Георгиев категорично се противопостави на асеновградчани, които с подписка поискаха отнемане на почетното му звание.”Отличието не ми е връчено от тях,  за да искат сега да им го връщам”, каза архиерейският наместник. Той е готов да разговаря с всеки един от миряните и призова към „духовен мир” и „покаяние”.

Още миналата седмица в града започна акция срещу отец Йордан. Хората обвиняват свещеника в опит за разделение на вярващите и  системно писане на доноси и фабрикуване на лъжи срещу неудобни за него хора. „ Да дойдат при мен, но с доказателства за твърденията си. Нека ми покажат   сами какво са направили  за църковния живот и вярата в Асеновград”, репликира броженията срещу себе си отецът.

В храма, който стана арена на напрежение, от днес тече финансова ревизия. „Правим опис на целия църковен инвентар, броят на свещите и наличните пари. Ще започнем преглед и на документите”, каза Гинка Димитрова, която е финансов ревизор към пловдивската митрополия. Подобни действия се предприемат винаги, когато се налага смяна на свещеник в православен храм.

Проверката започна само ден след като се разбра, че  станалият причина  за скандала, с назначението си, отец Стилиян е напуснал църквата „Свето Благовещение” , а отец Тодор  вече е председател на църковното настоятелство на храм „Св.Иван Рилски

Подобни статии

Top