Асеновградската библиотека отваря врати днес за Деня на бащата

Ден на отворените врати за деца и техните родители организира градската библиотека „Паисий Хилендарски в Асеновград по повод Деня на бащата 19 юни. От библиотеката се включват в националната кампания „Да бъдеш Баща“ с  две възможности за асеновградските малчугани.

Тъй като 19 юни е неделя, в библиотеката ще празнуват Деня на бащата днес – 17 юни. От 8.30 до 18.00 ч. децата, заедно със своите бащи, дядовци, чичовци, батковци, треньори, приятели и др., могат да отидат в библиотеката и да ги регистрират без заплащане на такса. Освен това всички те могат да се включат в арт-работилницата с бащи и деца „Четем, режем, играем”- от 17 до 18 ч., която се организира по повод на кампанията.

Подобно на Деня на мама, в Деня на бащата се чества личността на мъжете, които са най-важни за нашите деца – най-често това са бащите им, но понякога и други мъже, които са близки и важни за децата – дядовци, чичовци, треньори… България се включва за четвърти път в тази световна традиция, която е на повече от 100 години.

Идеята е да се даде възможност на децата и важните за тях мъже да прекарат интересно, приятно и весело време заедно, защото истинският мъж се възпитава с игра, смятат организаторите.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 35 държави на 5 континета. Целта й е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството. В България кампанията се реализира с подкрепата на фондация ОУК.

Подобни статии

Top