Асеновградските съветници гласуват 1000 лв. помощ за актрисата Надя Тодорова - DC news

Асеновградските съветници гласуват 1000 лв. помощ за актрисата Надя Тодорова

Общинският съвет в Асеновград ще гласува днес еднократна помощ от 1000 лева за известната актриса Надя Тодорова. Предложението на администрацията е мотивирано с необходимостта от средства за постоперативно лечение на актрисата, която е претърпяла сериозна операция.

Инициативен комитет от 30 асеновградчани са внесли предложение до кмета Емил Караиванов местният парламент да подпомогне финансово артистката. В писмото се казва, че Надежда Тодорова е в тежко материално положение заради налагащото се скъпо лечение. „Считаме, че тази морална и материална подкрепа ще е знак на благодарност за приноса й за националната ни култура и популяризирането на Асеновград като център на изкуството в страната ни, се казва още в предложението.

Обичаната българска актриса, изиграла много роли в киното, сред които във филмите “Опасен чар”, “Двойникът”, “Дами канят”, “Адио, Рио”, “Войната на таралежите”, “Дунав мост”,  живее от няколко години при дъщеря си в Чехия. Тя бе обявена за почетен гражданин на Асеновград през 2000 година.

Подобни статии

Top