Асеновградските съветници на семинар в Гърция срещу 50 лева

Актуална информация за промените в двата закона- за устройство на територията и обществените поръчки ще получат общинските съветници на семинар в гръцкия град Александруполис. Групата от 35 души заминава в средата на този месец, ден след заседанието на местния парламент през юни. Към екипа ще се присъедини и част от  ръководството  на общинска администрация.

Двудневният престой включва и среща със заместник-кмета на гръцкия град, потвърди информацията председателят на ОбС-Асеновград д-р Светозар Шуманов.

Съветниците поемат част от разходите за обучението. Всеки от тях вече е  платил по 50 лева такса. Останалите средства се поемат от бюджета на местния парламент, който е предназначен  за командировки.

„Провеждането на такива семинари е добра практика, която се използва в много общински съвети. Срещите в неформална обстановка спомогнат Общинският съвет да заработи като едно цяло в интерес на гражданите на града“.

На обучението в Гърция са поканени и представители на местни медии. Не стана ясно обаче на чии разноски ще бъде визитата им.

Подобни статии

Един коментар

  1. гражданин написа:

    Ще ходят съветници, а какво ще прави с тях оная проста начална учителка Даракчиева. Тя не е нито съветник, нито общински служител. Кой ще й плати? Може би поредния любовник. И ходи та се хвали, че не е съветник, и пак я канят. Трябва да е доста добра. Мъжът й спи.

Top