Асеновградските съветници решиха: бившата Инфекциозна ще се ремонтира!

Община Асеновград ще ремонтира сградата на бившата Инфекциозна болница със средства по проект „Красива България“, реши Общинският съвет на извънредна сесия днес. Решението бе взето единодушно от присъстващите 32-ма съветници.

Общата стойност на строително ремонтните дейности ще бъде максимум 190 хиляди лева, а съфинансирането от общинския бюждет – 50% или до 96 хиляди лева.  Това става ясно от докладната записка на общинската администрация. Проектът за преустройство предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност, монтаж на външна топлоизолация, подмяна на дограмата и частичен ремонт на вътрешни помещения, които ще бъдат преустроени в офиси.

На сесията бе взето и решение да бъдат изготвени проекти за парцеларни планове за техническата инфраструктура на бъдещата Пречиствателна станция за отпадни води в Асеновград. Изграждането й е част от големия воден проект, по който ще бъдат ремонтирани остарелите канализация и водоснабдяване в Асеновград.

Пречиствателната станция ще бъде изградена в кв. Горни Воден, където трябва да бъдат изградени външно електрозахранване 20 киловолта, довеждащ колектор и водопровод, заустващ колектор, отвеждащ канал от дъждопреливна шахта и път. За да стане това трябва да бъдат изработени парцеларни планове. Те ще бъдат разположени върху пустеещи земи и пасища в землището на асеновградския квартал.

Проектът за водния цикъл в Асеновград е на стойност 109 млн.лв. На сесия на 2 декември общинските съветници решиха да рестартират процедурата по кандидастване за финансирането му.

Подобни статии

Top