Асеновградският артилерийски полк с нов командир

Асеновградският артилерийски полк с нов командир

Четвърти артилерийски полк в Асеновград от днес вече има нов командир. Полковник Лъчезар Мишев встъпи в длъжност с тържествена церемония на плаца на поделение 24 490.

Новият командир бе назначен на поста със заповед на министъра на отбраната в оставка Ангел Найденов от 26 юли. Със същата заповед той получи и повишение във военно звание подполковник. На церемонията по встъпването му в длъжност присъстваха командира на сухопътните войки генерал-майор Андрей Боцев, представители на местната власт и църквата.

За мен е въпрос на висока чест и отговорност да поема командването на най-елитното артилерийско подразделение на сухопътните войски, заяви полк. Мишев. Той поема поста след бригаден генерал Димитър Илиев.

Командирът на Четвърти артилерийски полк подчерта, че основната му цел е да спечели доверието на личния състав.

Военослужещите в Четвърти артилерийски полк са участвали в доста операции зад граница и има създадени добри условия за подготовката на мисиите.

Полковник Мишев подчерта, че всяка една мисия е специфична и на базата на натрупания опит ще се направи всичко възможно бъдещите участници в нея да се подготвят максимално близко до условията, в които ще работят зад граница.

Подобни статии

Top