Асеновградски фирми начело на национална класация (СНИМКИ)

бизнес (1)

Асеновградските фирми „Машин комерс“ и „Милко“ ЕООД оглавиха националната класация на най-динамичните малки и средни компании в България. Тя се прави от вестник „Капитал“ и неговото приложение „Гепард“ за девета поредна година. В тазгодишната класация участват 1529 фирми от цялата страна.

Снощи в Пловдив бяха връчени наградите на 4 от компаниите от първите редици на класацията. Това се случи по време на бизнес среща в града под тепетата, в която участваха над 50 фирми от цяла Южна България.

По време на срещата бяха представени тенденциите в пазара на труда и заетостта. Според изследване на „Индъстри Уоч“ за Пловдив в близко бъдеще се очаква в региона да бъдат открити 30 хиляди нови работни места. Две трети от тях ще бъдат позиции за служители със средно образованиеи завършен 12 клас. В Пловдивско има 27 500 безработни, а работните места в индустрията са 67 хиляди.

Асеновградската фирма „Милко“ ЕООД произвежда металорежещи машини и резервни части за тях, а „Машин комерс“ се занимава в техните продажби. За миналата година приходите на двете компании са за близо 67 млн. лв. Търговската фирма отчита 1127 % ръст на производството за една година, а в предходната, ръстът й е бил 600 %.

През следващата година възнамеряваме да заложим на енергийната ефективност, да разкрием нови работни места и да въведем в употреба нови два продукта, почоси пред DCNEWS представителят на фирма „Милко“ Тодор Кавръков. фирмата ще изгради и център за обучение на квалифицирани специалисти.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top