Асеновградчанин дари сепия на Природонаучния музей

Мъж от Асеновград е дарил сепия на Природонаучния музей в Пловдив, съобщи днес директорът му Огнян Тодоров. Припомняме, че миналата седмица вандали убиха пет сепии и октопод, а две рибки бяха откраднати.

Снощи в музея се обадил асеновградчанин, който поискал да дари сепия, уловена по време на пътешествие в Гърция. Директорът на музея лично отишъл да вземе най-новия си експонат.

По думите на Огнянов тази вандалска проява е съсипала труд за близо 5 месеца. „На всеки обитател в аквариума му трябва толкова, за да се приспособи към новите условия. Всеки, който си мисли, че може да отглежда такива рибки в домашния си аквариум, е в грешка”, каза директорът.

Природонаучният музей ще има видеонаблюдение до края на седмицата, за да се изключат възможностите за нови вандалски прояви, допълни Тодоров.

Само за седмица приходите от посещения в обновения музей са 17 000 лева. Толкова е бил оборотът за повече от два месеца преди ремонта.

Огромният интерес се дължи най-вече на новия 3D планетариум. В края на седмицата ще бъде пуснат още един документален филм – „От земята до вселената”, който ще е 30 минути.

Всяка седмица се предвиждат и отворени лекции със специалисти по астрономия за най-новите открития.

Подобни статии

Top