Асеновградчанин се раздели с 600 лева, не заключил колата си

Неизвестни крадци задигнаха мъжка борсета с 600 лв. и мобилен телефон в нея от незаключен автомобил „Ауди“ в Асеновград. Колата била паркирана на ул. „Хан Крум“ в града. За кражбата станало ясно вчера около 16.00 ч. Случаят се разследва от служители на районното управление в Асеновград.

Също вчера е получен сигнал за кражба на значителна парична сума в Първо РУ – Пловдив. 31-годишен шофьор разказал, че за времето между 13.25 часа и 13.40 часа от управлявания от него фирмен лек автомобил “Дачия”, били откраднати 12 000 лева, като крадците са разбили стъклото на колата. По първоначални данни, дачията била спряна на ул. “Славееви гори”. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.

Междувременно полицията задържа 29-годишен крадец, който задигнал мобилен телефон от лек автомобил “Фолксваген”, паркиран пред хипермаркет на голяма търговска верига в Пловдив. Криминално проявеният и осъждан пловдивчанин е задържан за срок до 72 часа. В Трето РУ е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура.

Подобни статии

Top