Асеновградчанин хвърли кучето си от третия етаж

Това е най-умното куче в сввта

Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство срещу 37-годишен асеновградчанин, изхвърли кучето си от третия етаж. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 325 б от Наказателния кодекс – за проявена жестокост към животно.

Разследването се води по повод постъпил сигнал за това, че на 9 май 2015 г. е намерено мъртво куче пред блок на ул. „Васил Левски“ в Асеновград. Под ръководството на асеновградските магистрати е разкрит извършителя на престъплението – Н.Д. от Асеновград, осъждан преди време за неплащане на издръжка.

Разследващите са установили, че асеновградчанинът е изхвърлил кучето си от третия етаж на сграда, защото вършело пакости в дома му.  На 10 май той е привлечен като обвиняем по чл.325 б, ал.1 от Наказателния кодекс – /за проява на жестокост към гръбначно животно, вследствие на което е причинена смъртта му/. Текстът от НК предвижда лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Спрямо мъжа е взета мярка за неотклонение „подписка“. Процесуално следствените действия по делото продължават с разпити на свидетели, назначени са експертизи.

Подобни статии

Top