Асеновградчани искат европейски пари за инфраструктура и спорт

asgr obshtina

Служители на Областния информационен център – Пловдив попитаха жителите на Асеновград как да се подобри животът им чрез проекти с европейско финансиране. Допитването е част от национална кампания „Да създадем заедно България 2020“, чиято цел е да установи нуждите на обществеността във всеки град и да ги обвърже с реалните възможности за кандидатстване по проекти.

През целия ден днес служители на Областния информационен център в Пловдив раздаваха анкети на асеновградчани с един единствен въпрос – за какво могат да се изразходват евросредства в техния град.

Тези анкети ще бъдат сканирани и отиват директно в Министерски съвет и в управляващите органи на седемте оперативни програми. Целта е да се види според изискванията и желанията на хората да се отварят схеми по тези седем оперативни програми да се кандидатства с европейско финансиране, съобщи експертът от Областния информационен център Митя Иванов.

До този момент кампанията вече е преминала през Перущица и Хисар. В Перущица хората са поискали разкриването на социални кухни и трапезарии. От училището пък са настояли за подпомагане на бедните ученици от околните села да ходят на училище. В Хисар искат средства за лятно и зимно кино, провеждането на кино- и театрален фестивал.

В Асеновград нагласата е друга. Според хората парите от Европа трябва да се ползват за подобряване на инфраструктурата, запълване на дупките, облагородяване на града и нови паркинги около Асеновата крепост. Средства трябва да се  вложат и в спортната база, както и в изграждането на велоалеи.

Техните виждания ще достигнат до европейските институции, гарантираха от Областния информационен център.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top