Асеновградчани недоволстват от пешеходна пътека (СНИМКИ)

peshehodna pyteka asgr (4)

Жители на Асеновград недоволстват в социалните мрежи срещу нова пешеходна пътека на ул. „Шести януари“. Тя се намира на 30-на метра от разклона за Асеновата крепост и е разположена на място, което според оплакващите се не е удобно.

Недоволството в социалната мрежа е породено от това, че пешеходната пътека, изградена по всички правила – с пешеходен светофар и лед осветление, е разположена на място, което не е удобно на пешеходците.  Мария Танчева не пресича на това място.

„Не е удобна, тук много коли минават. Не бих се престрашила да пресека“, категорична е жената. Тя смята, че зебрата е неудобна и заради липсата на видимост. „Няма видимост! Никаква! Оттам като идват колите, къде ще ме видят? Въобще, не е удачна тази пешеходна пътека!“, категорична е жената. Същото мислят и други минувачи. Трети пък смятат, че пътеката е на мястото си.

В социалната мрежа обаче се разрази спор за въпросната пътека, който събра 30-на коментара на недоволни.

На място хората разказаха, че зебрата е маркирана преди седмица, тогава са поставени също светофар и лед осветление.

От общината поясниха, че след рехабилитацията на ул. „Шести януари“ от Агенция „Пътна инфраструктура“, е била положена и хоризонтална маркировка, част от която е пътеката.

„Пешеходната пътека е определена съгласно този проект за организация на движението, съгласувана е с КАТ – Пътна полиция и Областно пътно управление, като най-удачно място е преценено да бъде на това място“, съобщи Атанас Тошев – директор на дирекция „Управление на общинските активи“.

Според него в общината има и други жалби на живеещи в района срещу организацията на движение на ул. „Шести януари“. По думите му предстои да бъде преразгледан генералния план за организация на движението, но той все пак трябва да бъде съобразен с това, че улицата е част от републиканската пътна мрежа.

Междувременно, докато екипът на DCNEWS снимаше пътеката, установихме, че в района има и друга промяна – поставен е забранителен знак на продължението на ул. „Съединение“ на изхода към Бачково. Така асеновградчани вече могат да ползват пътя Асеновград – Смолян само през ул. „Шести януари“.

Последната снимка е на actualno.com

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top