Асеновградчани отпразнуваха 130 години от Съединението на България (СНИМКИ)

DSC08564

Асеновградчани отпразнуваха 130-тата годишнина от Съединението на България на централния площад в града „Акад. Николай Хайтов“.

„Днес, когато отбелязваме Деня на Съединението се радвам, че сме по-близо до дълбокия смисъл на тази дума. А той ни отпраща към понятия като единство, съгласие, обединение, свързаност. Защото всички ние, които сме се събрали днес доказваме, че когато имаме кауза и тя е Асеновград, сме способни да се обединим, заяви пред събралото се множество кметът Емил Караиванов по случай празника.

След тържественото слово започна музикално-културната програма на второто ниво на централния площад, организирана от „Съюза на творците” – Асеновград, със съдействието на „Съюза на предприемачите” – Асеновград. Празникът бе придружен с официална церемония по награждаване на творчески колективи и дейци в областта на културата, изкуството, литературата и спорта, допринесли за изграждането на българския дух и за активно участие в културния живот на Асеновград.

Награда бе връчена на кмета Караиванов за съдействието му при организирането на хуманни и творчески инициативи в областта на културата, изкуството и литературата. Грамота и плакет със званието му бяха връчени от председателя на „Съюза на творците” Атанас Москов. Наградени бяха също зам.-кметът Мария Вълканова, бизнесменът Васил Пиронков, фирми, фолклорни и танцови състави и др. Сред получилите признание бяха също музикалният педагог Васка Владимирова, треньорът по вдигане на тежести Лъчезар Кишкилов, треньорът по кану каяк Камен Куцев, артистката Виктория Стефанова, изкуствоведът Светла Москова, дейци на културата и общественици.

Празникът в Асеновград завърши с дълго празнично хоро на площада.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top