Асеновградчани протестират срещу спирането на 4 влака

Подписка срещу спирането на четири влака по линията Пловдив-Асеновград стартираха асеновградчани. Близо 300 души са се подписали вече с настояване новото разписание да бъде преразгледано от БДЖ.

По план се предвижда да бъдат спрени влаковете в 10:00, 13:00 и 16:00, както и последната мотриса от Пловдив до Асеновград в 22:30 ч. Тогава, според държавните железници, по този маршрут има по-малко пътници.

От Асеновград до областния център и обратно пътуват предимно ученици, студенти и работещи в Пловдив. Според хората ограничаването на мотрисите ще увеличи броя на пътниците по автобусните линии.

От БДЖ уточняват, че решението дали да бъдат отменени влакове по линията Асеновград-Пловдив ше бъде взето до края на месец януари.

Междувременно започна и подписка да се запази разписанието по маршрута Пловдив-Карлово. В нея подписи са положили вече около 200 души. Хората предупреждават, че ако влаковете се намалят, това ще доведе до ефективни протести.

Трета подписка пък събира подкрепа срещу съкращенията в системата на железниците. Очакванията са те да засегнат близо 1500 души.

Подобни статии

Top