Асеновградчани събраха 1400 лв. за Ники от Горни Воден (СНИМКИ)

bal (3)

Близо 1 400 лева бяха събрани на традиционния коледен благотворителен младежки бал, който се провежда ежегодно в Асеновград под егидата на кмета на града Емил Караиванов. Средствата по традиция ще бъдат дарени на жители на общината, които имат нужда от финансова помощ.

Тази година каузата се проведе в подкрепа на Николай Иванов от асеновградския квартал Горни Воден. 28-годишният асеновградчанин страда от онкологично заболяване. Парите, събрани по време на бала, бяха връчени на неговия брат Венцислав. Ники не успя да присъства, тъй като в момента е на имунотерапия в испанската клиника, която го лекува.

Испанските медици се надяват на пълното му възстановяване. Ники е в Испания от около месец и вероятно ще остане там по-дълго време. Досега за Ники са събрани около 40 000 евро, а за цялостното му лечение са необходими около 100 000 евро.

В коледния бал се включиха деца от вокално-инструментален ансамбъл „Захария“ при НЧ „Христо Ботев“ в квартал „Долни Воден“, представители на спортни клубове от града и др. Свои изпълнения поднесоха и младите оперни певци Любомира Петрова и Цветан Цветков. Кметът също отправи поздрав към присъстващите.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top