Асеновградчани чакат оставката на архиерейския наместник на града

Асеновградчани напомниха желанието си да бъде сменен архиерейският наместник на града – ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев. Миряните отново поискаха отец Тодор Димитров да бъде върнат на служение в Рибната църква. Десетки недоволни се събраха за пореден път и стояха часове наред пред храма „Света Богородица-Благовещение“ в Асеновград, за да припомнят мотивите за техните искания.

Асеновградчани са категорични, че конфликтът няма да утихне, докато не бъдат изпълнени исканията им. Миряните настояват за окончателната замяна на архиерейския наместник на Асеновград с друг свещенослужещ, като нямат претенции кой да бъде новият. Единственото им желание е той да е смирен, справедлив и благ, какъвто, по думите им, не е свещеноиконом Йордан Георгиев. Протестиращите християни за пореден път изтъкнаха, че отец Тодор е свещенослужител в „Света Богородица-Благовещение“ в Асеновград от 1973 г.

Протестиращите подчертаха, че настоящият председател на Църковното настоятелство и извършващ службите в Рибната църква в Асеновград – отец Веселин Хаджиламбрев – се справя добре. Въпреки това, искат връщането на свещеник Тодор.

„Надяваме се, не сме загубили вярата си и се молим на Господ да чуе молитвите ни.“, споделиха недоволните.

Като мотив за искането си миряните подчертаха отново, че единствено службите на отец Тодор са истински, силни и само той дава живот на храма. Асеновградчани припомниха, че откакто този свещеник не е в Рибната църква една от главните й порти вече е с поставен катинар.

„Тази врата не е била заключвана от 40 години, а сега трябва да се молим да ни отворят, за да влезем в храма.“, коментираха възмутено млади и стари.

Източник: actualno.com

Подобни статии

Top