Асеновградчанка, номинирана за „Почетен гражданин“ с Почетния знак на президента

Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци на образованието, науката, културата и изкуството

Проф. Илза Пъжева ще бъде удостоена с Почетния знак на президента на специална церемония в в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Родена е в Асеновград в семейството на известните асеновградчани Константин Пъжев и Иванка Тошева. Проф. Илза Пъжева е директор на биологичните науки, член-кореспондент на БАН, води лекции в СУ, институт „Дидро“в Париж и в германския Бон. Номинирана е за „Почетен гражданин на Асеновград“.

От 11.00 часа президентът ще отличи акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева, чл.-кор. д.н. Иван Гранитски, проф. д.и.н. Андрей Пантев, проф. д-р Греди Асса, и д-р Ваня Монева.

От 14.00 часа държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента народните певици Калинка Згурова от Странджанската фолклорна област и Лиляна Галевска от Шопската фолклорна област, музиканта и композитор Константин Цеков, хореографа Анатолий Клочков и читалищните деятели Денка Евстатиева и Анита Тарасевич.