Асеновградчанка стана държавен шампион по акватлон

Цветелина Начева стана шампионка по акватон

Държавен шампион по акватлон в своята възрастова група стана 10- годишната асеновградчанка Цветелина Начева. Тя е възпитаник на спортен клуб „Ексел“ Асеновград. За да постигне успеха Цветелина премина дистанцията от 500 метра бягане, 100 метра плуване, 500 метра бягане за 6:03 минути.

Разстоянието трябваше да бъде изминато без почивка между дисциплините. Държавният шампионат, в който се включиха над 180 състезатели, се състоя в Баня, Карловско. Това е втората такава шампионска титла на Цветелина Начева.

Преди няколко месеца тя грабна първото място и в Държавното първенство по дуатлон, където отново бе най-бърза в своята възрастова група. След постигнатите успехи асеновградската спортистка бе поканена да се включи в националния отбор по триатлон /плуване – колоездене – бягане/ и да участва на Европейския шампионат, който ще се проведе съвсем скоро.

Домакин на престижното състезание ще бъде град Бургас. Относно успехите си, Цветелина Начева сподели пред DCnews, че тя се състезава с удоволствие и желание, което много й помага и е от изключителна важност за добрите резултати.

Освен отличното представяне на 10-годишната асеновградчанка с медали от друго състезание се върнаха и още четирима спортисти от клуб „Ексел“. Те защитиха името на Асеновград в надпревара по бягане на 600 метра в Пловдив.

Със злато в групата на момичетата 8-ми и 9- ти клас се отличи Росица Попова. В същата възраст, но при момчетата, сребърен медал  спечели Йордан Инджов. „Опит не му достигна, за да стане шампион.“, коментира постижението на своя възпитаник треньорът Георги Аргиров.

При по- големите /10-ти и 12-ти клас/ със сребро се върна Теодора Грозева. Тя сподели, че не е било особено трудно за нея. А мотивацията й за постигане на високи резултати е провокирана от успехите на по- добрите спортисти. Бронзов медал на 600- метровия крос в Пловдив заслужи Максим Юруков.

Подобни статии

Top