Асеновград влиза в нов туристически маршрут

Асеновград, Смолян и Кърджали ще завладяват родни и чужди туристи с маршрута „Виа Родопика”. Районите на трите града предлагат изключителни условия за развитие на културен и поклоннически туризъм.

В новия тристически продукт Асеновград ще влезе с дълбоката древност на Белинташ и богатството от духовни християнски средища, анонсира днес археологът проф. Николай Овчаров.

Овчаров беше част от екипа, който представи в града началото на националната инициатива „Чудесата на България”.Старт на гласуването в Асеновград пък даде вицепрезидентът на Републиката Маргарита Попова.

„ Дали сме писменост на цяла Европа, успели сме да съхраним книжовността си чрез българските манастири и средища за култура. Затова и духовността, и запазване на националната ни идентичност е от изключително значение”, каза Попова пред представители на законодателната и местната власт, историци и археолози.

Кампанията „Чудесата на България” тази година акцентира на духовната съкровищница на страната ни. По време на форума ще се дискутират възможностите местният бизнес да стане част от нови маршрути на културно-исторически туризъм.

Подобни статии

Top