Асеновград купува паяк за синята зона

Стартира маркирането на първата улица, включена в бъдещата синя зона на Асеновград. Това съобщи днес кметът на града Емил Караиванов. Очаква се до края на пролетта 50% от синята зона в града край Чая да бъде въведена, а до края на годината в зоните за кратковременно паркиране да бъдат включени всички предвидени улици.

От утре започва маркирането на първата улица, включена в проекта – ул. „Цар Иван Асен Втори“. Тя е една от най-невралгичните пътни артерии в града край Чая.

След поставяне на маркировка и указателни табели ще започне действието на синята зона в улиците, които са изцяло маркирани, обясни кметът Емил Караиванов. Закупили сме скоби, в преговори сме за наемане или закупуване на паяк, едновременно с това имаме предложение за sms-паркиране, трябва просто да обсъдим и да видим технологично как може да бъде приложено. Може би ще го въведем, когато цялата синя зона започне да действа. Надяваме се, че при въвеждането на цялата синя зона ще се облекчи трафика в Асеновград, допълни градоначалникът

От общината предвиждат тази година да бъде ремонтиран мостът до Спортната зала.

Смятаме, че с включването на този мост да се облекчи трафикът в известна степен. Предложили сме и друга идея на комисията по безопасност на движението – да бъде обсъдена промяна на регулацията на движението в района на кооперативния пазар, съобщи Караиванов.

До края на годината се очаква да влезе в сила цялата синя зона в Асеновград. Тя ще включва 400 места за паркиране, уточни кметът.

Подобни статии

Top