Асеновград посрещна Станимира – световната шампионка по бокс (СНИМКИ)

Асеновград посрещна шампионката по бокс

„Ти си гордост за всички асеновградчани и ние много се гордеем с теб!“. С тези думи кметът на Асеновград Емил Караиванов посрещна световната шампионка по бокс в категория до 54 килограма Станимира Петрова на специална среща в сградата на общината. Младата шампионка сподели за трудностите и за успеха си в Корея, където показа изключителен дух и неоспорими спортни качества.

Станимира Петрова получи орхидея и скромен подарък като признание от всички нейни съграждани. Това е израз на огромната радост, с която тя ги удостои с успеха си на световното първенство по бокс за жени в Корея. През последните години Асеновград се утвърди като град с големи постижения в множество спортни дисциплини.

Световната шампионка Станимира Петрова едва от две години се занимава с бокс. Преди това дълги години е била активен състезател по таекуон-до, където също е показала своите качества на победител и има завоювани европейски и световни титли.

Станимира отива като дебютант на световното първенство по бокс за жени и го печели. Тя заминава за Корея с нагласата, че ще чуе българския химн да свири за нея. Следващата цел на шампионката е Олимпийската титла.

Подобни статии

Top