Асеновград привлича посетители с нови културно-исторически атракции - DC news

Асеновград привлича посетители с нови културно-исторически атракции

Сечене  на монети, използване на средновековни методи за производство на хартия, стрелба с лък са само част от атракциите, които ще привличат посетителите на  Историческия музей в града през този туристически сезон.

Централната сграда на музея, Старинното училище   „Свети Георги“ и Етнографската къща са пространствата, в които се предвижда разнообразяване на услугите, като новите  са общо 14 на брой.

Ще бъдат разработени  отделни модули с  образователна цел, занаятчийски курсове и лятно обучение, свързано с културно-историческото наследство на града. За най-малките ще има обособен музеен детски кът, а всеки посетител ще може да си направи ретроснимка за спомен със средновековно оръжие или възрожденско облекло.

„Идеята на новите услуги е не само чрез тях да привлечем повече туристи и гости на музея, но да съживим пред посетителите  традициите на асеновградския край“, разказа директорът на музея Иван Дуков.

По думите му новите атракции могат да  бъдат обвързани с общия туристически продукт, който предлага Историческия музей- посещения на музейните локации и  туробиколки на средновековни храмове, духовни средища и скални светилища.

Ценоразписът на новите услуги предстои да бъде гласуван на сесията в края на месеца, но според Дуков цените са достъпни за всеки.

 

Подобни статии

Top