Асеновград спортува в подкрепа на Люси

Десетки любители на спорта и движението в Асеновгард участваха в двучасова тренировка по тай-денс-фит и аеробика в подкрепа на учителката по английски език Любомила Ангелова. Люси страда от злокачествено заболяване на кръвта. Шансът й за живот е трансплантация на стволови клетки, която трябва да се извърши в Германия.

„Хората се обединяват, когато почука лошото на вратата“, коментираха организаторите. Обединителните думи този път бяха „Аз съм с теб!“. А вярата, че събраната и в тази благотворителна инициатива сума, ще помогне на Люси в борбата и за живот, поддържаше силата на участниците в четирите стилизирани минимаратона.

Самата идея да се включат в каузата с положителна емоция, с добра идея, ще даде старт, ще накара хората да се замислят и да си подадат ръка. Несгодата ни прави единни и задружни, обясни Юми Станчева, която е сред инициаторите на благотворителната проява.

Когато чухме за каузата, нямаше какво да мислим. И за миг не ни хрумна да откажем, категорична бе и Севджан Рамадан, организатор на мащабната благотворителна  кампания в подкрепа на Люси.

За извършване на тежката процедура Любомила се нуждае от 168 500 евро. До този момент са събрани близо 150 хиляди лева, съобщи за DCNEWS директорът на Професионална гимназия „Цар Иван Асен II“ в Асеновград Йордан Диков. По думите му 18 професионални гимназии от Пловдивска област са се обединили около благотворителната кауза и педагогическите им екипи също ще съберат средства в подкрепа на Люси. Младата жена се надява да успее да замине за Германия в средата на ноември.

В началото на декември кампанията ще продължи в Пловдив, където ще бъде разкрит благотворителен щанд в подкрепа на учителката по време на Коледния базар пред Община Пловдив. В рамките на кампанията предстоят още концерти и спортни прояви, за да бъдат събрани средствата.

Ако имате възможност и желание да помогнете на Люси, можете да го направите с дарителски SMS с текст на латиница DMS LUSI на номер 17 777 - валидни само, ако се намирате на територията на република България, а също и по дарителска сметка към Райфайзенбанк:

IBAN: BG53RZBB91551006205144
BIC: RZBBBGSF
Любомила Бориславова Ангелова

Подобни статии

Top