Асеновец и Сливен не се победиха – 0:0

Голям скандал в Несебър – мачът бе прекратен при 0:0 на полувремето, гостите от Атлетик (Куклен) отказаха да продължат заради ударен техен футболист при бой в тунела

ФК Асеновец и Сливен завършиха 0:0 в среща от 21-ия кръг на Югоизточната Трета лига.

На стадион „Шипка“ се получи здрава битка. Положения за гол имаше и пред двете врати. Нито едно от тях обаче не беше оползотворено.

Така Асеновец заема деветото място с актив от 33 точки.

Голям скандал избухна в Несебър. Мачът между кандидата ва влизане в професионалния футбол и Атлетик (Куклен) бе прекратен при резултат 0:0. Гостите отказаха да продължат заради ударен техен футболист в тунела по време на почивката. Той е бил откаран с линейка в болница.

 След като изчака 15 минути, главният съдия Любомир Александров от Хасково свири край на мача.

Според президента на Несебър Недялко Москов, провокациите са били от страна на отбора на Атлетик.

„Още след първия съдийски сигнал на мача, играчите на Атлетик (Куклен) започнаха с провокациите – лежаха по терена, викаха, обиждаха … Явно бяха стимулирани от трета страна.

Напрежението ескалира в тунела, когато футболистите на двата отбора се прибираха в съблекалните. Тогава играчи от отбора на гостите отправиха тежки провокации. Това доведе до меле между състезателите от двата отбора. Бой нямаше, само бутане и блъскане. Има един ударен състезател на Атлетик и двама ударени футболисти от нашия отбор. Може и съотборници да са ударили пострадалите, защото в суматохата всеки блъска, бута, дърпа …

Не разбирам обаче защо отбора на Атлетик отказа да излезе за второто полувреме. Навсякъде ли правят така? Като има ударен, както в случая са трима да ги заменят с резерви, а провинилите се да бъдат отстранени с червени картони. Съдийството в мача беше перфектно. За първи път се случва подобно нещо на мач в Несебър. Винаги сме посрещали джентълменски гостуващите отбори. Нека спорът се разрешава на терена. Не мога да си представя, какво ни очакваше, ако този мач се беше играл в Куклен“.

Кръгът завършва с два мача от 14:00 часа днес.

Другият кандидат за Втора лига – Спартак (Пловдив) приема Димитровград. Двубоят ще се играе на стадиона в село Марково заради лошото тревно покритие на стадион „Пловдив“.

Дубриращият отбор на Локомотив (Пловдив) пък гостува на Ямбол.

Резултати:

✅ Родопа (Смолян) – Левски (Карлово) 4:2

✅ Сокол (Марково) – Ботев II (Пловдив) 0:2

🛑 Несебър – Атлетик (Куклен) – прекратен при 0:0 на полувремето

✅ Саяна (Хасково) – Карнобат 4:0

✅ Берое II (Стара Загора) – Розова долина (Казанлък) 2:3

✅Созопол – Загорец (Нова Загора) 3:0

✅ Асеновец 2005 (Асеновград) – ФК Сливен 0:0

✅ Гигант (Съединение) – Секирово (Раковски) 4:1

Днес от 14:00 часа:

✅ ФК Ямбол 1915 – Локомотив 1926 II (Пловдив)

✅ Спартак 1947 (Пловдив) – Димитровград

Източник: sportal.bg