Асеновец оцеля, но остана без футболисти!

Напрежението около Асеновец (Асеновград) падна след вчерашното заседание на Общинския съвет в града. Повод за драматичната ситуация около клуба бе общинската субсидия за футбол, касаеща най-вече мъжкия отбор на Асеновец. В предложението на кмета д-р Емил Караиванов присъстваше сума в размер на 80 хиляди, които да бъдат отпуснати на футболния отбор. Част от общинските съветници обаче излязоха с предложение 30 хиляди лева от тази субсидия да бъде орязана и преразпределена за развитието на други спортове, съобщава zona90.com.

Предложението успя да оцелее и бе гласувано в първоначалния му вариант с лека корекция. Асеновец ще получи сума в размер на 50 хиляди лева, като останалата част ще бъде оставена като резерв и ще се използва при нужда от футболния клуб. На заседанието на местния парламент беше приета и субсидия в размер на 5 хиляди лева, която ще бъде използвана за поддръжката на стадион “Шипка”. Така на практика футболния клуб оцеля.

“Здравият разум надделя. Благодарение на кмета д-р Емил Караиванов предложението беше прието и за футболния отбор бе гласуван един нормален бюджет за отбор от В група. Ако беше прието старото предложение, футболът в града отиваше в небитието. Истински се радвам, най-вече за истинските фенове в града, които наистина милеят за футболния отбор. Получих редица обаждания включително и от чужбина на хора, които се вълнуват от съдбата на клуба. Затова съм доволен, че бе гласуван този бюджет за отбора”, коментира председателят на асеновградчани Валери Стефанов.

Въпреки доброто развитие на ситуацията около бюджета на клуба, остава неразрешен проблемът с окомплектоването на мъжкия футболен отбор. Заради драматичните моменти около финансирането, клубът бе напуснат от редица футболисти. Това доведе и пропадането на днешната контрола с Ботев U19 (Пловдив). Под въпрос е и контролата с Локомотив U19 (Пловдив), която е насрочена за събота.

На вчерашната тренировка на отбора присъстваха четирима футболисти. Останалата част пропусна тренировката, поради лични ангажименти.

“За съжаление, закъсняхме много с подготовката и ще трябва до първия ни мач в първенството да успеем да съберем отбор. Надявам се, че ще се справим да окомплектоваме отбор, който да защити честта на Асеновград, а и тяхната си чест. Ситуацията е трудна, имайки предвид, че бяхме напуснати от много основни футболисти”, сподели още Стефанов.

Подобни статии

Един коментар

  1. Христо написа:

    Щом няма футолисти кой ще харчи субсидията

Top