Сидеров: ГЕРБ, БСП и ДПС правят тайно съвещание

Волен Сидеров и Атака напускат парламента

В момента в Народното събрание се провежда тайно съвещание между ГЕРБ, БСП и ДПС, заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров на извънреден брифинг пред сградата на парламента. Той попита представителите на медиите знаят ли защо тайно се събират представителите на трите парламентарни групи и какво имат да обсъждат, след като датата на изборите е ясна.

Лидерът на националистите изрази съмнение, че задкулисно се подрежда формула за кабинет в рамките на този парламент. Относно поведението на АТАКА, Сидеров заяви, че от АТАКА са последователни, не участват в заседанията на парламента и призовават правителството час по- скоро да си ходи. Сидеров подчерта, че кворумът в Народното събрание се крепи от ГЕРБ и попита защо ГЕРБ поддържа правителството.

„В същото време се говори за това, че някой искал да забави изборите. Ти ги бавиш, г-н Борисов, ако не присъстваш и няма кворум, правителството ще бъде принудено да подаде оставка час по-скоро, а не да чакаме, да се чудим, да гадаем, кога г-н Орешарски ще подаде оставка”, посочи лидерът на националистите.

Попитан ще влезе ли АТАКА в пленарната зала отсега нататък, Сидеров заяви: „За какво да влизаме, след като е ясно, че трябва да се ходи на избори. Ясно е, че този кабинет е изгубил доверието и трябва да си ходи. Това трябва да стане час по-скоро, няма нужда да се удължава с месеци на агония, с месеци на договаряне, на задкулисие, които нищо друго хубаво няма да родят, освен някакъв нов политически заговор”.

Лидерът на АТАКА отново подчерта, че дали в рамките на този кабинет, дали след изборите, ГЕРБ си уговарят патерици в лицето на БСП и ДПС и това ще се види.

Малко след изявлението на Волен Сидеров в сградата на парламента влязоха зам.-председателят на НС Алиосман Имамов и депутатът от ДПС Йордан Цонев. Репортер на в. „Атака” разбра, че днешната сбирка при председателя на НС Михаил Миков е по настояване на Цецка Цачева от ГЕРБ, а в нея участвал и председателят на парламентарната група на Коалиция на България Атанас Мерджанов.

 

Подобни статии

Top