Атентаторите в Брюксел приятели на Абдеслам, спешно евакуират летището в Тулуза (СНИМКИ И ВИДЕО)

Разследващите на терористичните атаки в Брюксел имат основни заподозрени- това са Нахим Лакрауи и Мохамед Абрини, пише британският „The Telegraph“, цитиран от агенция Блиц. Двамата са участвали в атаките в Париж през ноември 2015 година заедно със Салах Абдеслам.

Доказателствата за това са категорични – ДНК от двамата са открити върху жилетките на смъртниците, които се самовзривиха в театър „Батаклан” и пред стадион „Стад дьо Франс”. Двамата обаче така и не бяха открити и се предполага ,че са напуснали Франция заедно с Абдеслам и са се върнали в Белгия.

Терористичните атаки срещу Брюксел са били подготвяни отдавна, но са били ускорени в последните дни заради опасността Салах Абдеслам да проговори и да ги издаде. Както е известно, парижкият терорист бе заловен четири дни преди атентатите.

В същото време бе съобщено, че летището във френския град Тулуза е било спешно евакуирано. Властите не дават засега никаква инфорчация. Очевидците съобщават, че не се забелязват специализирани автомобили на антитерористични части, а на таблото не са отразени промени в разписанието и часовете на полетите.

Снимки: independent.co.uk, nbcnews.com

 

Подобни статии

Top