Аутсорсинг секторът ще инвестира в пловдивски кадри

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще подпише днес меморандум за сътрудничество с Българската аутсорсинг асоциация.  Основната цел на партньорството е компаниите от аутсорсинг сектора да допринесат чрез съвместни инициативи за създаване на работни места и условия за развитие и реализация на човешкия капитал в общината.

Меморандумът включва още реализирането на съвместни инициативи за привличане на национални и чуждестранни инвеститори и  позиционирането на община Пловдив като привлекателно място за живеене и дестинация за инвеститорите.

Малко по-късно, председателят на асоциацията Стефан Бумов ще подпише меморандум за сътрудничество и с Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Идеята е да се провеждат съвместни инициативи за създаване на квалифицирани кадри, отговарящи на изискванията на сектора на аутсорсинг услугите, както и за създаване на условия за българските младежи да работят и да се развиват професионално в България.

Пет от водещите аутсорсинг компании у нас ще представят възможностите за работа и развитие в сектора за млади хора на възраст между 20 и 30 години. Представянето ще се състои от 13.00 до 16.00 часа в зала „Компас“ на Ректората.

Подобни статии

Top