„Ах, Бродуей, Бродуей…“ приключенства в Пловдив

С култовия спектакъл „Ах, Бродуей, Бродуей…“ започват паратеатралните приключения в арт-сцена „4хП“, Пловдив. Датата е 1 декември, часът 19:00, а мястото – Старата поща в Стария град.

Мюзикълът – един от жанровете с който израснаха поредица от поколения – не само в Америка, но и в Европа. Жанрът, който поиска да говори на езика на времето, на хората – днес, Хората от улицата, Хората от живота… Жанрът, който “свали” големите класически митове и теми, герои и образи и ги направи днешни – живи. Юлия, Шекспировата Юлия слезе от високо романтичното си балконче във Верона и тръгна по улиците на един американски квартал, а Ромео остави високо поетичното си любовни стрели и взе нож. За да защити любовта си.

В мюзикъла драмата стана конкретна, остра , на месо. .. Актьорите започват да я усещат – с кожата си, с тялото си, с вътрешностите си. Започват да я говорят без думи, престават да говорят, започват да пеят, да танцуват. Започват да случват съдбата на героите, но и своята собствена съдба, с цялото си същество. Ах, Бродуей, Бродуей…

Режисьор на постановката – Николай Георгиев, хореограф – Петя Йосифова.  В ролите зрителите ще видят: Георги Арсов, Димитър Димитров, Марко Дженев, Дилян Дайновски, Ромина Николова, Петя Йосифова, Валерия Димитрова, Калина Палавеева, Кристиана Милева, Виолина Иванова, Ирен Петрова, Нева Димитрова, Весела Радева, Пламен Момчилов.

Top