„Ах, Бродуей, Бродуей…“ приключенства в Пловдив

Georgiev 1

С култовия спектакъл „Ах, Бродуей, Бродуей…“ започват паратеатралните приключения в арт-сцена „4хП“, Пловдив. Датата е 1 декември, часът 19:00, а мястото – Старата поща в Стария град.

Мюзикълът – един от жанровете с който израснаха поредица от поколения – не само в Америка, но и в Европа. Жанрът, който поиска да говори на езика на времето, на хората – днес, Хората от улицата, Хората от живота… Жанрът, който “свали” големите класически митове и теми, герои и образи и ги направи днешни – живи. Юлия, Шекспировата Юлия слезе от високо романтичното си балконче във Верона и тръгна по улиците на един американски квартал, а Ромео остави високо поетичното си любовни стрели и взе нож. За да защити любовта си.

В мюзикъла драмата стана конкретна, остра , на месо. .. Актьорите започват да я усещат – с кожата си, с тялото си, с вътрешностите си. Започват да я говорят без думи, престават да говорят, започват да пеят, да танцуват. Започват да случват съдбата на героите, но и своята собствена съдба, с цялото си същество. Ах, Бродуей, Бродуей…

Режисьор на постановката – Николай Георгиев, хореограф – Петя Йосифова.  В ролите зрителите ще видят: Георги Арсов, Димитър Димитров, Марко Дженев, Дилян Дайновски, Ромина Николова, Петя Йосифова, Валерия Димитрова, Калина Палавеева, Кристиана Милева, Виолина Иванова, Ирен Петрова, Нева Димитрова, Весела Радева, Пламен Момчилов.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Top