„А” група твърдо остава с 9 отбора, Литекс пак са бесни!

12696151_1717163235166733_1479842989_n

БФС отказа спора с Литекс да бъде разгледан по бързата процедура в Арбитражния спортен съд в Лозана, за да бъде взето окончателно решение до края на месеца. Това съобщи в профила си във Фейсбук адвокатът на ловчалии по случая Радостин Василев. По този начин „А” група твърдо остава с 9 отбора и няма начин Ритекс да бъде върнат от Арбитража в Лозана.

Ето цялото изявление на Василев в социалната мрежа без авторска намеса:

БФС отказа спорът с Литекс да се разгледа по бърза процедура в КАС и да е налице окончателно решение до 20.02. или най-късно до 26.02.Това не е фатално, а показва страх.

Това поведение на БФС не кореспондира със заявеното от няколко отговорни фактора в централата желание за бързо разрешаване на проблема и желание за безпристрастност.

БФС е единствената федерация в света, която в подобен казус би заела подобна позиция. Всяка федерация би търсила бърза яснота относно реда и начина за провеждане на остатъка от шампионата, броя на отборите, разпределението на рекламните и TV права, броя на изпадащите отбори, броя на точките на останалите отбори.

Очаквам съвсем скоро БФС да оспори юрисдикцията на КАС, което ще е изключително недобросъвестно поведение на съюза към своя член ЛИТЕКС, който една седмица преди това е бил насочен към КАС именно от БФС -реферирам към точка 2 от отказа на БФС да подпише арбитражно споразумение с Литекс.

Ако БФС оспори юрисдикцията на КАС, това поведение може спокойно да се нарече „Гавра“.

Битката този път ще е тежка.Ще има изненади!

Снимка: pfclitex.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top