Бабата на Йорданка Сапунджиева научила от телевизията за трагедията

Бабата на застреляната Йорданка Сапунджиева Невена Божева, която живее в пловдивското село Правище, разбрала от телевизията, че внучката ѝ е убита. Със сълзи на очите 78-годишната жена сподели днес, че никой не ѝ е казал за случилото се. Вчера тя видяла репортажите по телевизиите и веднага се притеснила, че става дума за нейните хора.

„Просто не повярвах. Казвам си – те фамилиите съвпадат. После като взеха да ги дават и Дането, и детето как целува…“ – така разбрала баба Невена, че убитите са внучката и правнучката.

И майката на Дани разбрала от телевизията. Нищо не са ѝ били казали, обясняваше плачейки баба Невена.  Дането, както я нарича баба ѝ, не се е оплаквала от тормоз от страна на съпруга си Благой. Възрастната жена била наясно, че младото семейство има пари, че се обичат и че нямат проблеми. Младата жена изобщо не е казвала на прабаба си, че планира развод и че е разделена с мъжа си.

„Петя ми беше единствената правнучка. И толкова ми радваше душичката! Дането беше голямата любов на Благой. Толкова добре се разбираха. Добре живееха, той кола й купи. Не вярвам. Не вярвам, че това е станало!“, плачеше баба Невена. 78-годишната жена видяла последно двете живи в неделя – деня преди убийствата им. Тогава Йорданка завела малката Петя да сурвака прабаба си.

Баба Невена разказва, че родителите на Йорданка са искали да погребат младата жена и дъщеричката ѝ в Правище. Тя обаче отказала. „Тук една вода на гроба им няма кой да прелее”, казва възрастната жена. След кървавата драма роднините се събрали в дома ѝ и решили майката и детето да бъдат погребани в общ гроб, отделно от Благой.

„Той трябва да е отделно. Тя може да е била всякаква, но защо е посегнал на детето?“, нарежда бабата. Внучка ѝ, която някога била фотомодел,  обичала да се забавлява – излизала на нощен клуб. Мъжът ѝ не обичал да излиза вечер. Това лято Йорданка била сама с детето, без Благой на морето. Но според близките ѝ младата жена не е била с друг мъж.

От полицията обаче съобщиха, че проверяват и подобна версия, която би могла да даде мотив за трагедията.

Днес бе извършен втори оглед в апартамента на семейство Сапунджиеви. Досега оттам са били иззети лаптопи и телефони, които тепърва ще се изследват, за да се разбере има ли нова любов младата жена.

Баба Невена разказа още, че внучката й била грижовна майка, много кротка и винаги усмихната. Същото потвърждават и нейни съученици от Търговската гимназия. Родителите на младата жена били разведени, а тя израснала при майка си Бонка в Пловдив.

Според полицията вероятният точен час на смъртта на майката и детето е 5.30 ч. вчера. Както вече DCNEWS съобщи, тогава съседка е чула трите последователни изстрела. В квартала описват Благой като кротък човек. Предполага се, че той първо е застрелял с незаконен пистолет „Валтер П38” съпругата си , а след това е убил и малката Петя. И двете са спели в спалнята.

Семейството било разделено от около три месеца.  Тримата празнували заедно Нова година, тъй като Йорданка не искала да разделя детето от Благой.

Според психолози това, че Йорданка допускала мъжа си в апартамента през нощта, означавало, че тя не се страхува от него. Че не е била заплашвана преди това, не е имало грандиозни скандали и Благой не й е посягал. В полицията също няма никакви данни младата жена да е викала униформени и да е искала защита от мъжа си.

Няма данни обаче някой да е убил цялото семейство. Всичко сочи, че става дума за двойно убийство и самоубийство, още повече, че входната врата е била заключена отвътре.

Погребенията на тримата са насрочени за четвъртък. Благой ще бъде погребан в гробищата в кв. „Кючук Париж“, а младата жена и малката Петя – в Коматевските гробища.

Подобни статии

Top