Баба бере душа в УМБАЛ със 70% изгаряния

85-годишна баба от Раковски бере душа в реанимацията на Клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги“, съобщиха от болницата. Възрастната жена има изгаряния трета степен, вдишала е токсични газове и в момента е на апаратна вентилация, в много тежко състояние. Лекарите не дават надежда за живота й, тъй като нараняванията й са много сериозни.

Ана Карагьозова обгоряла вчера около 13.30 ч., докато се опитвала да изгори стара хартия и отпадъци в двора на къщата си. Тя решила да събере стара хартия и отпадъци и да ги изгори на двора. Пламъците подхванали първо роклята й и за много кратко обхванали цялата жена. Жената била трудноподвижна и затова не успяла да се дръпне навреме от огъня.

Съпругът й, който също бил на двора, се притекъл на помощ веднага. Дядото я търкалял по земята и в крайна сметка успял да угаси пламъците, но възрастната жена вече била много обгоряла.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 127 от Наказателния кодекс срещу неизвестен извършител в Районната прокуратура в Пловдив, но според разследващите случаят ще се окаже нещастен инцидент.

Подобни статии

Top