Баба изгоря под електрическо одеяло в Пловдив

78-годишна жена от Пловдив изгоря жива в съня си под пламнало електрическо одеяло.

За случая било съобщено на тел. 112 тази сутрин в около 7.30, съобщи говорителят Цвятко Дешев. Два екипа огнеборци са били изпратени на място. Пожарникарите установили, че огънят е изпепелил само пространството около леглото на възрастната жена, а стените на стаята са били само леко опушени. Жената обаче била починала в съня си. Пожарът бил загасен за минути.

Нанесените щети са незначителни, поясни Дешев. По първоначални данни жената е живеела сама в жилището, за нея се грижел синът й.

Заради инцидента от пожарната разпространиха отново предупреждение към пловдивчани как да се пазят от неизправни, неправилно използвани или оставени без надзор електроуреди. РСПБЗН предупреждава, че са зачестили случаите на пожари от дали накъсо електрически възглавници и одеяла. Само от началото на 2016-та до момента има два такива инцидента.

Още един пожар изпепели къща в пловдивската „Аджисан махала” вчера. Сигналът бил получен в пожарната около 13.00 часа. Пожарникарите успели да загасят огъня и да спасят две къщи в съседство на горящата. Пламъците са унищожили 70 квадратни метра покривна конструкция, всичките им мебели и домакинско имущество и са опушили 100 квадратни метра стени.

Снимка: novavarna.net

Подобни статии

Top