Баба помогна на измамник да отмъкне 268 хил. евро и 18 хил. долара от внука й

Най-големия удар на телефонни измамници в страната разкри полицията, съобщиха днес шефът на Областната дирекция на МВР- Пловдив Христо Разсолков и директорът на Криминална полиция комисар Николай Кирков.

Извършителите на престъплението успели да измъкнат 268 000 евро и 13 000 долара от 80-годишна баба от Първомай.

Сигналът за измамата е получен в полицията около 19.30 ч. вчера. Престъплението е извършено около 16.30 ч., когато възрастната жена получила обаждане на домашния си телефон. Мъжът, който й се обадил твърдял,  че внукът й се нуждае от пари за спешна операция.

Измамникът поискал 30 хил. лв., а жената му казала, че разполага само с 500, но в дома й има метална каса с пари.

След като дошъл на адреса, апашът се опитал да отвори касата, а жената дори му дала ъглошлайф. Той обаче не работил и измамникът отишъл да вземе нов.

След като успял да отвори касата той измъкнал 268 хил. евро и 18 хил. долара. По данни на внука на жената обаче парите са били 300 хил. евро, 1 кг злато и долари.

Измамникът е задържан на главния път София-Варна в района на Велико Търново. Той е заловен заедно с друго лице, на което е трябвало да предаде част от сумата.

Извършителят е криминално проявен, осъждан за кражби и измами. Роден е в Хасково, но живее в Елин Пелин. Получателят е на 24-години от Горна Оряховица, също с няколко присъди.

Двамата са с мярка задържане под стража за 24 часа, днес се очаква мерките им да бъдат удължени на 72 часа.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top